Uber Va Cheltui Un Miliard De Dolari În 9 luni Pentru Dezvoltare În India

Serviciul de deplasare cu mașina spune că vrea să mărească numărul de călătorii pe care îl oferă în India la un milion în fiecare zi, pornind de la 200.000 de călătorii zilnice.

Serviciul de deplasare cu mașina de la Uber dorește să-și mărească prezența în India într-un mod covârșitor.

Compania va investi 1 miliard de dolari de-a lungul a nouă luni în toată India, au declarat vineri cei de la Uber. Banii vor utilizați pentru a aduce serviciul în mai multe orașe în toată țara, de asemenea va permite companiei să ofere noi servicii și opțiuni de plată pentru clienții acesteia.

„Uber s-a dezvoltat exponențial în India, fiind o prioritate de piață globală pentru noi, care a devenit foarte repede cea mai mare piață geografică pentru Uber în afara SUA.” Președintele lui Uber Amit Jain a spuns într-o declarație scrisă prin e-mail. „Avem o creștere foarte mare pe piața din India și aici vedem un potențial uriaș.” Uber, și-a sărbătorit a cincea aniversare luna trecută și operează în mai mult de 300 de orașe în toată lumea. Compania permite clienților ei să cheme o mașină și să plătească pentru o călătorie prin intermediul unei aplicații mobile. Eforturile principale ale celor de la Uber sunt de a conecta șoferii și călătorii în tări de pe tot mapamondul.

În total, Uber operează în 18 orașe din India. Compania pune la dispoziție acolo 200.000 de călătorii pe zi, conform agenției de presă Reuters, care a citat surse din economie. Jain a spus că Uber are speranțe că va mări acel număr la 1 milion în următoarele 9 luni.

Totuși, întrebarea este cât de dornice vor fi unele orașe în a primi compania Uber, și dacă compania va fi nevoită să treacă peste obstacolele reglementate pentru a realiza viziunea sa.

Compania Uber & Blog Noutati IT Reparatii Calculatoare

Atâta timp cât Uber s-a dezvoltat, se confruntă cu critici și controverse în câteva țări de pe mapamond. Întradevăr, planul companiei pentru expansiune rapidă în India ar putea da peste obstacolele puse de autoritățile indiene care s-au dovedit pentru Uber a fi greu de lucrat cu ele.

New Delhi, capitala Indiei, a fost o îngrijorare specifică pentru Uber de anul trecut când unul din șoferi a fost acuzat că a atacat sexual un călătoare. Curând după aceea, serviciul a fost interzis de autoritățile locale, invocând licența necorespunzătoare. În ianuarie, în ciuda interzicerii, Uber a revenit pe șosele în New Delhi, spunând că a aplicat pentru licență de taxi. În iunie, autoritățile din New Delhi au respins aplicația și au început să confiște mașinile celor de la Uber.

La începutul lunii Iulie, un tribunal a ridicat interzicerea în New Delhi, spunând că Uber ar trebui să i-se permită să opereze în oraș dacă are licență de la autorități. Reușita companiei în tribunalul de la New Delhi a venit după ce Uber a făcut contestație, afirmând că respingerea licenței a fost neconformă. Compania a subliniat acelorași autorități că au aprobat licența pentru un serviciu local de transport cu mașina denumit Ola. Tribunalul a fost de acord cu cei de la Uber că au fost tratați nedrept și compania va avea acum șansa să își reînregistreze aplicația pentru licență. Între timp, celor de la Uber le este permis să opereze în oraș.

Planul celor de la Uber de a investi un miliard de dolari în India a venit doar la o lună dupa ce compania a afirmat că va investi aceeași sumă în China. În același timp, cei de la Uber au spus că vor aduce serviciul lor în alte 50 de orașe în China in decursul anului următor, ca răspuns la creșterea rapidă de clienți în China.

Investițiile celor de la Uber sunt posibile datorită fondurilor de finanțare ale societății de aproape 6 miliarde de dolari cu care compania a crescut în ultimii 5 ani. Întradevăr, nu este nici o problemă a investitorilor care vor să devină parteneri ai companiei. Uber a crescut aproape un miliard de dolari într-o nouă rundă de finanțare, conform unui reportaj al ziarului Wall Street. Compania Uber este evaluată la 51 de miliarde de dolari, conform surselor ziarului, devenind cea mai valoroasă companie finanțată din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *