10 Obiceiuri În A Căuta Un Serviciu În IT Pentru A Ținti Un Nou Obiectiv

Căutarea unui serviciu este mai mult decât găsirea cuvintelor cheie magice. Cercetările arată că dezvoltarea obiceiurilor potrivite au o țintă precisă în obținerea unei căutări reușite de job.

Este o perioadă bună pentru a fi un profesionist IT. Salariile în IT, în special pentru cei care găsesc job-uri noi sunt în creștere. Rata de șomaj în domeniul calculatoarelor este atât de scăzută (2.3% după unele estimări, depinzând de ceea ce înseamnă IT-ist) încât, față de unele sectoare ale locurilor de muncă, profesioniștii IT nu concurează cu oameni care reintră în piața de locuri de muncă în urma ultimei recesiuni.

Totuși, căutarea unui loc de muncă nu este ușoara, procesul este lung și complicat. De aceea vom prezenta în cele ce urmează anumite obiceiuri care fac procesul în sine cât mai ușor cu putință.

Blog - Noutati IT & Reparatii Calculatoare & Service Calculatoare & Depanare Calculatoare

1.Fii selectiv

Comform studiului CAB, 66% din participanții la studiu care au fost caracterizați ca căutători de job-uri activi, au aplicat la 10 job-uri sau mai puține, iar 50% din participanți au aplicat numai la 5. Dacă ești selectiv îți dă mai mult timp să faci o treabă mai bună cu fiecare aplicație și te eliberează pentru a urma următoarele trucuri.

2. Nu te lăsa măcinat

Când ești șomer, este ușor să te simți vinovat pentru că nu ai un serviciu și că îți petreci 8 ore pe zi căutând unul. Ceea ce vei ajunge să faci este să stai lipit de calculatorul tău, dând refresh la pagină fără un motiv anume. Întretimp, pierzi din vedere alte lucruri pe care le-ai putea face. Patruzeci și cinci la sută din respondeții studiului CAB au petrecut doar o oră de căutat pe zi și 47% au petrecut de la una la trei ore. Asta înseamnă că 92% din cei care caută un serviciu petrec 3 ore sau mai puțin în căutarea unui job.

3. Întindete, nu ajunge

Vrei un job care îți permite să evoluezi, așa că nu vrei să alegi locuri de muncă pentru care ești super calificat. În același timp, nu vrei să pierzi timpul fiind nerealist. Marea majoritate a respondenților – 90% – în studiul CAB au spus ca a fi 75% calificați pentru un job este un bun prag.

4. Oamenii de contact sunt pentru a fi contactați

Dacă nu contactezi persoana afișată în anunț ca persoană de contact, cu siguranță greșești. Apropae trei sferturi (70%) din respondenți în studiul CAB au ajuns să contacteze oamenii respectivi pentru a afla mai multe despre postul respectiv. Te poate salva de la a aplica la un job pe care nu-l vrei sau nu-l poți obține. De asemenea, îți poate da muniția necesară pentru a realiza aplicația perfectă pentru job.

5. Crează CV-uri personalizate

Ai auzit asta de un milion de ori, dar nu faci acest lucru (pentru că întradevăr este complicat), îți faci singur rău astfel. Optzeci și cinci la sută din respondenți în studiul CAB au făcut un CV personalizat, complet cu cuvinte cheie, pentru fiecare loc de muncă în parte. Necesită asta întradevăr multă muncă? Da. Dar de reținut este faptul că acum vei fi selectiv în legătură cu locurile de muncă. Aplicând pentru mai puține joburi îți poate rezerva mai mult timp pentru a realiza CV-uri personalizate (și scrisori de intenție personalizate) care reprezintă ceva bine gândit.

6. Social Media nu reprezintă totul

În ciuda a ceea ce auzi, nu te poți sprijini pe o rețea socială precum LinkedIn sau Facebook pentru a găsi un job. Aproape toți candidații de succes au utilizat o abordare combinată care a îmbinat mediul digital, socializarea în persoană, și contacte de afaceri și familie în mediul offline. Doar 33% dintre respondenții din studiul CAB au spus că au utilizat LinkedIn ocazional sau frecvent. Fă-ți un obicei din a te ajuta cu membrii online și offline pe care îi ai. Îți place sau nu pentru a te angaja este nevoie de a da mâna cu multă lume.

7. Fă-ți un program

Dacă ești fără loc de muncă și îți petreci între una și trei ore pentru a căuta un job, ce altceva mai faci toată ziua? Este important să te ridici și ai o zi plină, la fel ca și când ai lucra. Astfel, îți menții mintea ascuțită, atitudinea profesionistă, și eviți depresia care poate apare când se prelungește perioada de căutare a unui job. Continuă rutina de dimineață ca și cum ai avea un job, și asigură-te că te ții de asta.

8. Acoperă găurile

Există găuri în CV-ul tău. Toți oamenii le au. Poate ai o certificare care îți scapă. Poate nu ai terminat unele studii. Dacă știi că ceva te ține în urmă, folosește timpul pentru a repara acea gaură. Dacă ai bani, ai grijă de acea certificare. Dacă este o problemă cu experiența, voluntariatul te poate ajuta să umpli gaura din CV-ul tău și îți va da imboldul de care ai nevoie.

9. Practică interviuri

Poate suna ciudat, în special dacă rogi un prieten să te ajute, dar intervievarea este o aptitudine. Este o aptitudine pe care unii dintre noi doar o cizelăm în căutarea unui loc de muncă, și apoi uităm cum să o facem. Exersează-ți și cizelează-ți raspunsurile la întrebări precum „Ce te-a atras la acest post?” sau „Care este cea mai mare slăbiciune a ta?” Verifică aceste întrebări capcană pe care le-ai putea auzi pentru a fi sigur că ești pregătit pentru acest tip de întrebări.

10. Mergi la sala de fitness

Sau alege un hobby. Sănătatea ta mentală și atitudinea ta poate fi deseori un factor decisiv daca primești locul de muncă sau nu. Nu spun că cineva te va angaja pentru că ai făcut forță la sală. În schimb, energia și starea ta de bine te vor ajuta de lungul rigorilor și problemelor emoționale apărute în căutare.

În Concluzie

Desigur, există și alte tehnici care contează, precum corectura cv-ului tău sau cumpărarea hainelor potrivite pentru a merge la interviu. Dar acelea nu sunt chiar obiceiuri atât de mult cât sunt tehnici. Dacă îți faci un obicei în a face aceste lucruri bine, acele detalii ar trebui sa fie simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *