Cum Să Maximizezi Durata Bateriei La Laptop În Windows 10

Fie că ai făcut upgrade la Windows 10 pe laptop-ul tău sau ai cumpărat un echipament nou, vei dori să prelungești cât de mult se poate durata bateriei pe perioada portabilității.

Noul sistem de operare de la Microsoft include o caracteristică nativă de prelungire a duratei bateriei – și există și alte câteva trucuri pe care le poți adopta pentru a fi sigur că laptop-ul tău funcționează până când găsești o priză de alimentare.

Economizorul de baterie din Windows 10

Să pornim de la cel mai evident: noua unealtă de economizor pentru baterie încapsulată chiar în Windows 10. Din Settings App alege System iar apoi Battery Saver pentru a găsi unealta respectivă – este setată pentru a porni atunci când ești la un nivel de sub 20% din durata bateriei dar poți ajusta acest nivel dacă dorești, sau să-l activezi manual oricând.

Caracteristica Settings App din Windows 10 & Reparatii Calculatoare

Același ecran îți dă un timp estimativ despre cât a mai rămas înainte ca laptopul sau tableta ta să se închidă automat. De asemenea, poți scoate anumite aplicații din regulile economizorului bateriei și să verifici care aplicații sunt mai greu de gestionat când vine vorba de pierderea energiei.

Verifică planul de alimentare

Vechea metodă pentru prelungirea duratei bateriei pentru cei care o cunosc din folosirea sistemului de operare Microsoft, este disponibilă în interfața Windows 10 a planului de alimentare prin Power & sleep aflat sub System în Settings. Cu cât în această fereastră valorile sunt mai mici cu atât vei avea o mai mare durată a bateriei între încărcări.

Fereastra Power and Sleep & Service Calculatoare

Dă clic sau atinge Additional power settings pentru a ajunge la Control Panel-ul interfeței planului de alimentare utilizat de versiunile anterioare de Windows. Aici există posibilitatea să setezi o mulțime de variabile adiționale – când hard-disc-ul și alte dispozitive periferice intră în sleep mode – și să configurezi câteva planuri de alimentare între care poți comuta după cum îți este necesar. Luminozitatea ecranului poate fi ajustată tot de aici.

Wifi, Bluetooth și Alte Setări

Cei mai mulți utilizatori de smartphone-uri pot acum să închidă wifi și bluetooth pentru a prelugi durata bateriei, și este exact la fel și în Windows 10. Cea mai ușoară metodă pentru a-le închide pe ambele în același timp este setarea Airplane mode ( sau Flight mode) sub Network & Internet în Settings.

Airplane Mode & Depanare Calculatoare

Luminozitatea ecranului este o altă setare utilizată frecvent de oricine a încercat să scoată ultimele picături de energie dintr-o baterie a unui dispozitiv. În Windows 10 o poți găsi sub Display în secțiunea System din Settings. Dezactivează opțiunea auto-adjust pentru a preveni ca Windows-ul să treacă peste setările tale.

Actualizarea Windows-ului în timpul încărcării

Nu ai foarte mult control asupra actualizărilor de Windows în ultima versiune a sistemului de operare, dar pe baza unor teste efectuate procesul de dowloadare și instalare a acestora are un impact semnificativ asupra duratei bateriei – încearcă să îți lași calculatorul pornit pentru cateva ore înainte de ieși cu el. Modul Airplane poate opri update-urile temporar dacă este necesar.

Actualizari Windows 10 & Reparatii PC

Trebuie menționate și actualizările pentru perifericele tale și componentele interne ale sistemului de calcul: verifică prin intermediul producătorilor acestora dacă există actualizări disponibile pentru Windows 10, acestea vor îmbunătăți eficiența și vor reduce consumul resurselor și creșterii duratei bateriei pe dispozitivul cu Windows 10.

Dă mai încet volumul

Volumul sunetului laptop-ului sau tabletei tale are un impact mare asupra duratei bateriei – ascultarea muzicii tare duce la utilizarea unei energii substanțiale. Încearcă să dai volumul mai încet în timp ce privești videoclipuri sau asculți muzică, sau comută la căști dacă se poate; ideal ar fi ca laptop-ul tău să fie dat pe mutește complet.

Reglare Volum Sunet & Service PC

Controlul prin opțiunea Master Volume și alte câteva setări menționate anterior pot fi accesate din Windows Mobility Center din Windows 10.

Deconectează Perifericele care nu îți sunt necesare

Chiar Microsoft recomandă să deconectezi orice periferice de care nu te folosești daca vrei să prelungești durata bateriei, precum hard-disc-uri externe, imprimante cu jet de cerneală și sticuri de memorie.

Deconectare Periferice & Depanare PC

Dacă folosești un mouse extern, de exemplu, poți comuta la trackpad sau touchscreen pentru prelungi durata bateriei. Chiar dacă experiența ta în Windows 10 are de suferit vei avea mai multă energie în baterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *