10 Sfaturi Pentru A Evita Reparația Calculatorului

10 Sfaturi pentru a-ți păstra calculatorul intact

1. Când închizi calculatorul, trebuie să aștepți întâi ca Windows-ul să se închidă prin procedura shutdown și abia apoi să apeși butonul de închidere. Numai dacă harddisc-ul s-a oprit din funcționare sau calculatorul tău nu funcționează cum trebuie, poți să-l închizi cu butonul de alimentare, evitând astfel deteriorarea hard-disc-ului.

2. Ar fi de ajutor să protejezi calculatorul cu un UPS (sursă neîntreruptibilă de alimentare), astfel încât calculatorul tău nu va fi deteriorat la o întrerupere neașteptată a energiei electrice.

3. Este recomandabil să faci backup la arhivele de fișiere care sunt importante pentru tine și pe care vrei să le protejezi. Există mai multe tipuri de dispozitive de stocare precum hard-disc-uri externe, stick-uri USB, CD, DVD etc.

4. Ocazional poți rula scan-disc-ul sau aplicație de defragmentare pentru a evita potențiale deteriorări serioase ale hard-discului tău. Poți cumpăra de asemenea, un service pack furnizat de producătorului calculatorului tău.

Reparatii Calculatoare & Service Calculatoare & Depanare Calculatoare

5. Nu ar trebui să deconectezi dispotivele periferice atâta timp cât calculatorul este pornit, pentru că asta poate avea o influență negativă asupra slotului de conectare sau plăcii de bază. Această operație este permisă numai dacă ai dispozitive garantate pentru a fi „conectabile la cald”.

6. Asigură-te că ai cel puțin 300 de MB de spațiu liber pe partiția sistemului de operare. Pentru Windows XP, Vista sau Windows 7 este de preferat să existe 500 MB pe discul logic C. Absența spațiului liber de pe partiția cu sistemul de operare pe hard disc poate cauza defecțiuni software serioase, incluzând pierderi de date și deformare de date. De asemenea poți întâmpina o viteză foarte redusă în timp ce realizezi o operațiune. Asigură-te că dezinstalezi programele din Windows de care nu ai nevoie prin unealta de dezinstalare din Control Panel. Există de asemenea și alte câteva programe destinate curățării și accelerării lucrului pe calculator.

7. Când pornești calculatorul, nu ar trebui să permiți programelor mari să se încarce pentru că consumă multă memorie și multe resurse din Windows. În cazul în care nu utilizezi toate programele din Windows System Tray, este recomandabil să le blochezi și să le pornești după ce calculatorul tău bootează.

8. Este important să instalezi un program antivirus pe calculatorul tău, care pornește în momentul în care se încarcă Windows-ul. Vei fi permanent protejat în cazul în care ai un antivirus care observă continuu ce downloadezi și accesezi de pe internet și care se actualizează automat.

9. Atâta timp cât ai o conexiune de internet de mare viteză trebuie să ai și un program firewall instalat. Un program firewall este menit să te protejeze de atacurile hackerilor. Este cel mai bine să nu permiți altora să aibă acces la fișierele și datele tale. În zilele noastre fiecare calculator este echipat cu un program firewall in mod prestabilit și care trebuie menținut activat. În cazul în care ai nevoie de protecție în plus pentru calculatorul tău poți achiziționa antiviruși precum Panda Antivirus Pro, BitDefender Total Security și Kaspersky Internet Security. Toate aceste programe au firewall și funcții suplimentare de protecție.

10. Ar trebui să verifici și kiturile de instalare ale calculatorului tău și dispozitivelor tale periferice și să le păstrezi într-un mediu sigur, datorită faptului că îți sunt necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *