Cum Să Remediezi Cele Mai Deranjante Bug-uri Din Windows 10

Dacă ai lucrat în profunzime în Windows 10, s-ar putea să nu fi avut o experiență perfectă. În prezent fiecare aplicație software pare să fie neterminată, iar sistemul de operare a celor de la Microsoft nu face excepție.

Nu vreau să spun că Windows  10 este un eșec total, foarte mulți oameni au făcut upgrade la sistemul de operare fără probleme, dar pentru toți aceia dintre voi care a-ți avut o experiență dură, sfaturile următoare vă vor ajuta. Desigur poate fi nevoie să le adaptezi calculatorului tău.

Bug-uri in Windows 10 - Blog | Noutati IT - Reparatii Calculatoare, Depanare Calculatoare, Service Calculatoare

Durata bateriei

Durata bateriei este de obicei o problemă când există o actualizare de sistem de operare pe piață, dar pentru Windows 10 se pare că nu este o problemă majoră. Dacă observi o scurgere rapidă a resurselor hardware ale calculatorului tău, verifică pe siteul producătorului dacă este disponibilă o ajustare de firmware sau de driver disponibilă care optimizează mai bine calculatorul și se potrivește cerințelor de sistem ale Windows-ului 10.

Conform unor teste, update-urile standard pe care Windows 10 le downloadează și le instalează în fundal, pot avea un efect defavorabil asupra duratei de viață a bateriei. Daca nivelul de încărcare al acesteia scade repede, actualizările pot fi de vină, așa că dacă nu permiți ca actualizările să se facă s-ar putea ca durata bateriei să fie mai mare.

Aplicațiile prestabilite

Una din problemele pe care le-am observat este aceea că Windows 10 șterge asocierile de fișiere pe care le-am setat cu migală în Windows 8.1, așa că dând clic pe o pictogramă a unui fișier acesta se deschide în aplicația de imagini a Windows-ului 10. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă setezi kitul de instalare să nu le șteargă.

Acest lucru este deranjant, dar nu este greu de remediat: lansează aplicația de setări din taskbar, clic pe System și apoi alege Default apps. În același timp, clic-dreapta pe un fișier în File Explorer, și alege Open with și apoi selectează Choose another ap. Bifează căsuța Always use this app în timp ce alegi altă aplicație.

Software eronat sau defect

Windows 10 a fost în faza de testări o lungă perioadă de timp, dar încă sunt unele aplicații cărora nu le va place să lucreze cu el (în special cele vechi). Dacă ți se întâmplă asta, cea mai bună soluție este să verifici cu regularitate dacă există actualizări ale programului respectiv până când bug-ul dispare, încearcă prin a intra pe forumul aplicației sau contactează dezvoltatorul acesteia.

Compatibility Mode este încă prezent și funționează în Windows 10, așa că poți încerca și asta: clic-dreapta pe un executabil, alege Properties și deschide tabul Compatibility. De acolo vei putea să faci aplicația respectivă să ruleze ca și cum ar funcționa pe o versiune diferită de Windows. Nu e garantat că merge dar poți încerca.

Probleme cu touchpad-ul

Alte probleme care apar la prima experiență în legătură cu touchpad-ul unui laptop erau de așteptat: calibrarea de finețe a acestui dispozitiv este adesea dată peste cap de actualizarea sistemului de operare. Din păcate, nu este prea mult de făcut aici până când producătorul laptop-ului tău sau Microsoft vine cu un patch de rezolvare a problemelor apărute.

Ducându-te pe forumurile producătorului în cauză poate ajuta. Dezinstalarea și instalarea driverelor de touchpad pot ajuta dispozitivul să funcționeze din nou.

Restartarea repetată după actualizări

Una dintre cele mai recente actualizări lansată de Microsoft a cauzat o mare număr de utilizatori să se blocheze în restartări repetate, se pare însă că Microsoft nu a finisat încă procesul de actualizare. Dacă te simți confortabil pentru a intra în registri, există o metodă de a remedia această problemă și să îți faci calculatorul să funcționeze iarăși.

Alte posibile probleme

Cu atât de multe configurații de hardware și software, este greu să dai un sfat potrivit de depanare, dar dezinstalarea și reinstalarea aplicațiilor și dispozitivelor funcționează așa cum trebuie și forțează Windows-ul 10 să pornească de la zero cu perifericele și programele tale.

Opțiunile principale de recuperare nu s-au schimbat foarte mult din Windows 8.1: din Settings app mergi la Update & security și apoi la Recovery. Prin opțiunea Reset this PC poți restaura windowsul la setările lui originale păstrând sau ștergând fișierele tale, pe când opțiunea unei reinstalări complete este disponibilă în Advanced startup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *