Cu „Marshmallow”, Android 6.0 Se Maturizează

Android 6.0, sau denumit și „Marshmallow”, aduce în prim plan rafinamente mai puțin cunoscute, dar și caracteristici care ies în evidență.

Google a denumit oficial săptămâna aceasta sistemul de operare Android 6.0 și a lansat penultima versiune pentru dezvoltatori înainte să o lanseze pentru clienți mai târziu anul acesta. Ce se afla în Marshmallow? Destule îmbunătățiri.

Android 6.0 Marshmallow urmează versiunii Android 5.x Lollipop și este următoarea versiune ca generație pentru platforma mobilă Google. Sistemul de operare s-a dezvoltat mult de-a lungul anilor, adăugând noi caracteristici cu fiecare lansare majoră. Este platforma numărul unu în lume, cu o cotă de piață de aproximativ 79%. IDC așteaptă de la parternerii de mobile ai celor de la Google să vândă aproximativ 1.2 miliarde de telefoane mobile înainte de sfârșitul acestui an.

Marshmallow aduce fanilor lui Android multe îmbunătățiri de care se pot bucura.

Android 6.0 Marshmallow - Reparatii Calculatoare & Depanare Calculatoare & Service Calculatoare

Caracteristica Google Now On Tap (Google acum la apăsare) este cea mai tare pentru Android 6.0. Cheia este contextul și conștientizarea situației. Ideea de bază este să îmbunătățească utilitatea funcției Google Now prin asigurarea tipului potrivit de asistență atunci când este necesară.

Google a explicat că Google Now poate să înțeleagă conținutul unui mesaj text, de exemplu, și poate să distingă dacă conține o invitație la cină la un nou local în oraș. O apăsare mai prelungită a butonului home va aduce în prim plan review-uri și direcții pentru un anume restaurant și poate permite rezervarea unei mese. Funcția Google Now On Tap face acest lucru automat.

Noul soft de management al bateriei, denumit Doze, pretinde că va dubla durata de încărcare a bateriei smartphone-ului când se află în standby. Doze folosește senzorii telefonului pentru ai determina gradul de încărcare. De asemenea poate detecta dacă telefonul nu este utilizat și astfel va închide diverse aplicații care rulează în fundal, precum notificările, pentru a conserva energia bateriei.

O caracteristică pentru care Google crede că va avea un impact mare este denumită App Links. Aceasta reduce numărul de căsuțe de dialog de tip popup care întrerup adesea utilizatorii în timp ce comută între aplicații. App Links va permite aplicațiilor să facă tranziția automat fără a cere permisiunea utilizatorilor.

Apoi există funcția Android Pay, ultima încercare a celor de la Google de a aduce plățile prin intermediul mobilului pe dispozitivele Android. Android Pay va fi renașterea funcției Softcard (denumită în trecut și Isis) și are suportul furnizorilor de servicii din SUA precum, AT&T, T-Mobile și Verizon Wireless. Google afirmă că va fi disponibilă la 700.000 de locații de vânzare cu amănuntul atunci când va fi disponibilă în următoarele luni.

De asemenea Android 6.0 Marshmallow va avea o mulțime de funcții noi ascunse la prima vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *