5 Direcții Care Vor Stabili Cu Precizie În 2017 Marketingul Digital În România

5 Treduri care vor defini marketingul în 2017 în Romania

Anul 2016 a fost un an bun pentru marketeri și întreprinzători. Am identificat o creștere importantă a învestiției în mediul digital, Facebook s-a alăturat celor de la Google ca și principală rețea de socializare pentru promovare online în România, iar alte rețele sociale încep să devină din ce în ce mai utilizate și la noi în țară.

Pentru a nu fi luați pe nepregătite, este important să ținem cont de aceste 5 direcții care pot avea un impact covârșitor în mediul de afaceri în 2017: Social Media Marketing, Video Marketing, Influencer Marketing, Marketingul prin conținut și native advertising, Marketing bazat pe date.

1. Social Media Marketing

• Facebook are 400.000.000 de utilizatori noi în ultimul an;

• Instagram are 100.000.000 de utilizatori noi în ultimul an;

• Snapchat are 50.000.000 de utilizatori în Europa

• Pinterest posibil să lanseze promoted pins și în România.

Facebook

Este evident că Social Media este situația prezentă a internetului. Tot mai multe persoane utilizează platformele sociale și petrec tot mai mult timp pe ele. Dacă nu ai implementat-o până acum, este momentul să-ți pui la punct strategia de Social Media Marketing înainte ca promovarea pe aceste platforme să devină prea costisitoare.

2. Video Marketing

Video-ul va crește de 14 ori în următorii 5 ani (conform agenției Reuters), iar 70% din acesta va fi vizionat pe dispozitivele mobile, fiind eficient pentru branding și engagement.

Fă-ți timp pentru a acoperi problema creării de conținut video, ceea ce este principala provocare ce impiedică mai multe afaceri să folosească acest tip de conținut, astfel concurența ta va rămâne în urmă punându-și întrebarea ce i-a lovit.

YouTube

3. Influencer marketing

În 2015-2016 vloggerii și bloggerii au devenit mai cunoscuți și apreciați și în România. 2017 poate fi anul maturizării acestei industrii.

Parteneriatele cu cei care au deja o comunitate în jurul lor pot rezulta în campanii foarte creative și extrem de eficiente.

Într-un context în care avem concurență pe toate căile, cea mai bună metodă de a scurtcircuita câștigarea atenției și încrederii clienților este de a ne unii cu persoane sau branduri care deja au reușit acest lucru.

4. Marketingul prin conținut și native advertising

Să fim onești: cu toții nu agreem reclamele. Schimbăm programul cân apar cele la TV, folosim adblockeri pentru cele pe internet și nici nu le mai observăm pe cele tipărite. La modul cel mai serios posibil !

Acum însă intră în scenă marketingul prin conținut și native advertising. Marketingul prin conținut semnifică să oferi valoare oamenilor, iar aceștia vor ajunge într-un anumit punct să cumpere de la tine.

Câteva forme ale marketingului prin conținut: blog, ebooks și whitepapers, evenimente online și offline, infografice.

Native advertising semnifică să realizezi conținut și să introduci în el referințe la produsul sau serviciul tău. De cele mai multe ori, asta se întâmplă pe un alt website față de al tău și oamenii nici măcar nu realizează că li se vinde.

5. Marketing bazat pe date

De obicei se afirmă că în marketing , jumătate din banii investiți sunt pierduți, important însă este să îți dai sema care jumătate.

Principalele provocări ale marketerilor și antreprenorilor sunt: generarea de potențiali clienți, justificarea investiției în marketing, asigurarea bugetului necesar.

Însă au apărut tot mai multe instrumente și abordări care să ne permită să măsurăm ce funcționează. Putem observa ce se întâmplă pe website-ul nostru, de unde vin clienții, unde se împiedică în procesul de cumpărare.

Aceste instrumente pot fi: analytics, heatmaps, visitor recordings, interviuri cu clienții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *