Facebook Afirmă Că A Avut Un Miliard De Utilizatori Într-o Singură Zi

O etapă impotantă a afacerii sau un semn de apocalipsă? Mark Zuckerberg de la Facebook afirmă că siteul de social media a avut un miliard de utilizatori într-o zi.

Ceea ce unii au interpretat ca un semn de apropiere către o apocalipsă biblică, CEO-ul Facebook-ului Mark Zuckerberg a anunțat că săptămâna aceasta, un miliard de oameni –  unul din șapte oameni de pe planetă – au utilizat într-o singură zi Facebook-ul.

Zuckerberg a scris în postare, „Asta a fost prima dată când am atins această țintă și este doar începutul pentru a conecta întreaga lume.”

Viziunea lui despre utopia digitală a mers nestingherită în postare.

„O lume mai deschisă și mai conectată este o lume mai bune. Aduce relații mai puternice cu cei la care ții, o economie cu mai multe oportunități și o societate mai puternică care reflectă valorile noastre.” A scris Zuckerberg.

Acest lucru diferă ne cifrele pe care Facebook le anunță în mod normal, care sunt media a 30 de zile. Facebook a avut 968 de milioane de utilizatori activi în iunie, ceea ce a reprezentat o creștere cu 17% aceleași luni din 2014.

Facebook are în prezent aproximativ 1.5 miliarde de utilizatori care se loghează cel puțin o dată pe lună. Cei mai mulți dintre ei locuiesc în afara Statelor Unite ale Americii și Canada.

Facebook Record de Utilizatori & Reparatii Calculatoare & Depanare Calculatoare & Service Calculatoare

Privind din alt unghi această cifră putem afirma că o personă a utilizat Facebook-ul pentru fiecare care 4 dolari pe care compania i-a anunțat ca încasări (4.04 miliarde de dolari in total) din ultimul trimestru. Profitul net pentru un trimestru a fost mai mic decât atât (719 milioane de dolari) care a fost însă o cifră uriașă.

În plus, Facebook nu stă pe laurii victoriei numărând miliardele de utilizatori dintr-o zi. Compania poate mai mult, incluzând acest anunț, un asistent digital care folosește inteligența artificială, la fel de bun, în stilul vechi know-how, aduce oamenilor răspunsurile. Este de așteptat să concureze cu Siri, Cortana și alți asistenți digitali.

Totuși, nu este totul perfect în această oază de destinație online. Noua caracteristică de încărcare a videoclipurilor pe Facebook a cauzat probleme cu creatorii de conținut, care afirmă că utilizatorii au beneficiat gratuit de conținut cu copyright pe rețea cu nici un fel de câștig pentru ei.

Ca răspuns, Facebook a anunțat că va utiliza un sistem pentru a identifica videoclipurile încărcate și să verifice dacă aparțin altora.

„Lucrăm cu Audible Magic pentru a dezvolta modul în care sistem lucrează cu Facebook-ul, încluzând îmbunătățirea preluării de conținut care va fi blocat de către platforma noastră,” conform celor de la Facebook. „Realizăm îmbunătățiri la procedurile noastre existente astfel încât încălcarea regulilor poate fi raportată și conținutul șters întru mod mult mai eficient, și menținerea încălcărilor drepturilor de copyright în afara serviciilor noastre.”

Însă, există mai multe amănunte!

„Am construit o tehnlogie de potrivire a videoclipurilor care va fi disponibilă unui subset de creatori de conținut,” afirmă Facebook. „Această tehnologie este adaptată platformei noastre, și va permite creatorilor de conținut video să identifice videoclipurile lor pe Facebook, prin Pagini, profile și grupuri. Unealta noastră de potrivire va evalua rapid și sigur milioane de videoclipuri încărcate pe Facebook, și când sunt descoperite potriviri, creatorii de conținut video vor putea să ni le raporteze pentru ștergere.”

Întradevăr, a avea un miliard de utilizatori într-o singură zi este un lucru impresionant. Dezordinea pe care toți acei utilizatori o crează pentru a comunica în moduri neautorizate este de asemenea impresionantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *