SUCCESUL E SUMA UNOR EFORTURI MICI, REPETATE ZI DE ZI.
 Sunați acum la : 0726.455.529 
  Program preluare comenzi telefonice
 L - V: 8:00 - 18:00 Weekend: 8:00 - 16:00
  Program teren
 L - V: 10:00 - 20:00 Weekend: 10:00 - 18:00
Lucrăm cu pasiune pentru a ne mulțumi clienții noștri.

Trucuri despre cum sa evitati reparatia calculatorului

1. Primul lucru util pe care trebuie sa il faceti atunci cand inchideti calculatorul este sa aveti rabdare ca Windows-ul sa finalizeze procesul de oprire, abia ulterior sa apasati comutatorul de alimentare. Atunci cand hard disk-ul sau computerul nu functioneaza corespunzator, puteti sa il inchideti cu comutatorul de alimentare. Aceasta tehnica impiedica defectarea hard disk-ului.

2. Este bine sa folositi un UPS (o sursa de alimentare neintreruptibila) pentru a va proteja computerul. Rolul UPS-ului este sa previna defectarea calculatorului dumneavoastra de la o cadere neprevazuta a curentului electric.

3. Echipa de specialisti de la DepanareCalculatoare.Net va sfatuieste sa realizati backup pentru datele dumneavoastra esentiale pe care vreti sa le protejati. Sunt disponibile diferite feluri de echipamente de memorare precum hdd-uri externe, memorii flash pe USB, DVD-uri etc.

Reparatii Calculatoare si Depanare Calculatoare si Trucuri Utile

4. Din cand in cand, veti putea rula utilitarele pentru scanare de erori si defragmentare pentru hdd-uri. Acest truc este bun pentru evitarea posibilei defectari a hard disk-ului. De asemenea, puteti achizitiona servicii oferite de brand-ul calculatorului dumneavoastra atata timp cat este in garantie.

5. In mod normal, nu este indicat sa inlaturati echipamentele periferice din calculator atunci cand el este pornit. Astfel, placa de baza sau mufa calculatorului se poate defecta in timp. Operatiunea aceasta se poate realiza doar daca aveti un echipament periferic „conectabil la cald”. Daca totusi, pe calculatorul dumneavoastra isi fac aparitia anumite defectiuni puteti solicita o interventie de reparatii calculatoare echipei Proreparatii.

Mai multe trucuri pentru a va mentine calculatorul functional

6. Nu incarcati hard disk-ul exagerat si asigurati-va ca aveti macar 300 MB de spatiu disponibil pe el. Acest spatiu va fi folosit de Windows. Pentru Windows 7, spatiul disponibil este de preferat sa fie de aproape 500 MB pe discul C:. Inexistenta spatiului liber pe hdd va duce in mod sigur la determinarea aparitiei de erori serioase la calculator. Acest lucru fiind echivalent cu pierderea si deformarea fisierelor. In acelasi timp, este ceva normal sa aveti pe calculator o viteza foarte redusa daca incepeti sa efectuati o sarcina. Utilizati la maximum de unealta ADD Or Remove Programs din Control Panel din Windows pentru a inlatura aplicatiile care sunt instalate pe hdd. Sunt disponibile, totodata, cateva aplicatii realizate intocmai pentru curatarea si sporirea vitezei computerului dvs.

Cititi si articolul : Cum puteti elimina supraincalzirea laptopului dumneavoastra?

7. La pornirea sistemului de calcul, nu e indicat sa lasati sa se incarce aplicatii mari, deoarece vor consuma multa memorie si alte resurse ale Windows-ului. Daca, nu folositi o mare parte din aplicatiile din Windows System Tray, este indicat sa le blocati si sa le rulati manual dupa pornirea sistemului de operare Windows.

8. Un antivirus este esential si este bine sa fie instalat si sa ruleze in perioada in care se porneste Windows-ul. Astfel, veti fi complet protejat atunci cand selectati o aplicatie antivirus de monitorizare permanenta si care se actualizeaza de la sine.

Ultimile trucuri pentru a evita reparatia calculatorului dvs.

9. Intrucat detineti o conexiune la internet prin cablu, veti avea in mod standard un program antivirus instalat. O aplicatie de tip firewall se foloseste pentru a va tine PC-ul protejat impotriva atacurilor rau intentionate asupra calculatorului dvs. Este de preferat sa evitati sa dati voie altcuiva decat dumneavoastra sa aiba acces la fisierele dvs. In zilele noastre, marea majoritate a PC-urilor noi sunt dotate cu o aplicatie firewall inglobata. Pentru a modifica setarile firewall-ului accesati Control Panel, insa e nevoie tineti minte sa mentineti firewall-ul activ.

Daca aveti nevoie de o protectie aditionala pentru sistemul de calcul, ar fi bine sa instalati o aplicatie precum Panda AntiVirus Pro, BitDefender Total Security si Kaspersky Internet Security. Toate acestea au si un firewall, antivirus si multe alte caracteristici de securitate.

Proreparatii va ofera asistenta IT la dvs. la sediu sau la domiciliu in Bucuresti. Astfel va ajutam sa alegeti cel mai potrivit program de antivirus pentru sistemul dvs. de calcul. Totodata, venim in sprijinul companiilor din Bucuresti si imprejurimi oferindu-va abonamente lunare de mentenanta calculatoare. Aceste abonamente se adreseaza firmelor si organizatiilor ce au retele de calculatoare.

Cititi si articolul: Virus Informatic – De La Detectare La Devirusare

10. Nu in ultimul rand, este necesar sa verificati driverele componentelor interne ale computerului dumneavoastra si ale echipamentelor periferice. Aceste drivere trebuie pastrate intr-un loc sigur, deoarece contin aplicatii si date necesare pentru versiunea dumneavoastra de Windows.

Prin blogul nostru de tutoriale dedicate reparatiilor de calculatoare venim in sprijinul dumneavoastra cu articole si sfaturi utile pentru a va gestiona resursele hardware mai bine. In caz de nevoie gasiti si sfaturi utile pentru a va putea repara singur calculatorul. Totodata, puteti citi si articolul ce are stransa legatura cu diagnosticarea si reparatia unui calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *